.breadcrumbs{padding:0px 5px 5px 0;margin-bottom:20px;margin-top:0px;font-size:11px;color:#ff0000;border-bottom:1px dotted #bbb;} -->

GOSIP ARTIS DAN HIBURAN SENSASI

Alif Aziz patah hati dengan Adira?

Wednesday, 17 April 2013

Nampaknya Aliff Aziz tidak boleh lari dari kisah percintaan beliau sebagai highlight dalam kerjaya sebagai selebriti di Malaysia.

Ramai sedia maklum sebelum ini yang Aliff Aziz ada mengeluarkan kenyataan yang beliau memang berkawan rapat bersama Adira tetapi menolak sebarang dakwaan yang mereka bercinta.

Tetapi peminat boleh melihat usaha Aliff Aziz untuk mendampingi Adira termasuklah menghadiahkan sepasang cincin sepadan untuk di’pakai bersama tidak lama dahulu.

Perkembangan terbaru hubungan mereka ini nampaknya tidak berapa cantik selepas Aliff Aziz mengeluarkan beberapa kenyataan seakan berputus asa dengan hubungan beliau bersama Adira.

“I’ve given my best for us, but seems like my best isn’t good enuf (enough). Back to square one. Thank u for everything a***a,” itu tulisan terbaru Aliff Aziz di Twitter beliau.

Perkataan a***a di ayat tersebut & beberapa ayat selepas itu di’katakan di’tujukan kepada Adira kerana persamaan bilangan huruf dan juga permulaan & pengakhiran perkataan tersebut.







Khairul Fahmi Cucuk Muka?

Wednesday, 27 March 2013

 Menerusi akhbar Pancaindera keluaran semalam, penjaga gawang negara, Khairul Fahmi Che Mat atau Apex telah dituduh mencucuk muka supaya nampak lebih berseri agar bersesuaian dengan isterinya, Leuniey Natasha yang pakar dalam bidang kecantikan.

Bagaimanapun, Apex yang terlibat dengan program Jom Ceria sempena kempen IM4U pagi semalam di Putrajaya bersama Perdana Menteri Malaysia hanya mampu tersenyum lebar mendengar gosip berkenaan.

"Sebagai atlet saya bukan saja perlu menjaga kesihatan. Malah, saya juga perlu menjaga penampilan memandangkan saya juga adalah duta untuk beberapa produk.
"Saya tidak tahu bagaimana cerita sebegini boleh wujud. Namun, saya anggap ia sama seperti gosip yang telah dilemparkan terhadap saya seperti sebelum saya berkahwin lagi. Saya tidak marah tetapi saya ingin tegaskan di sini bahawa saya tidak pula ke arah untuk cucuk muka.
"Setahu saya, semua sedia maklum, saya dan Leuniey berkahwin kerana faktor saling memahami bukannya faktor paras rupa. Jadi, gosip ini tidak berasas langsung," katanya kepada murai.com.my.
Khairul Fahmi
Khairul Fahmi cucuk muka?

Menjelaskan mengenai dirinya yang kelihatan lebih menjaga ketrampilan selepas berkahwin, Apex memberitahu dia tidak pernah berubah dan masih menjalani kehidupan seperti biasa.

"Hidup saya tidak berubah. Yang berubah hanyalah saya sudah berkahwin. Kalau nak kata saya ubah penampilan kerana Leuniey, saya rasa dari dulu lagi saya sudah berpakaian seperti ini.
"Mungkin orang nampak saya semakin berseri atau wajah lebih bersih di sebabkan saya sudah bahagia bersama Leuniey yang betul-betul memahami saya sebagai seorang atlet negara.
"Bercakap mengenai wajah saya, saya rasa selesa sekarang ini dengan menjadi duta produk Brand's. Saya rasa ia adalah kesan daripada penggunaan produk Brand's," jelasnya.

Pelakon Ammar perli Puteri Sarah tentang isu bertudung?

Pelakon dan juga model, Ammar Alfian Aziz, 26, menepis dakwaan dia menyindir bekas kekasihnya, Puteri Sarah selepas wanita tersebut menyatakan hasrat untuk kekal bertudung.
Insiden tersebut berlaku selepas Ammar memuat naik status facebooknya dengan menulis :
"Dah Start pakai tudung elokla tunjuk perangai baru yang baik. Bukan untuk publisiti kononya dah ‘berubah’. Perangai masih lagi hina orang tidak menunjukkan awak dah berubah"
Pelakon Ammar Alfian
Pelakon Ammar Alfian
Apabila diminta memberi kenyataan, Ammar memberitahu bahawa status facebook itu tidak ditujukan kepada sesiapa, ianya ditulis secara rawak dan tiada kaitan dengan isu pemakaian tudung bekas kekashinya.

Namun begitu, Ammar sempat memberitahu bahawa niat Puteri Sarah untuk bertudung adalah sangat baik kerana perkara tersebut adalah untuk dirinya dan sebelum ini juga dia pernah meluahkan hasrat untuk bertudung.

Ammar berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataannya menerusi laman Facebook miliknya yang dimuat naik pada Isnin.

Dalam kenyataan tersebut Ammar menasihatkan agar seseorang yang bertudung perlu merubah perangai kepada lebih baik dan bukan sekadar untuk mencari publisiti.

Di dalam perkembangan lain, Ammar kini lebih selesa bergerak solo kerana tidak lagi perlu memilih untuk menjayakan sesebuah lakonan kerana tiada yang perlu dijaga hati dan lebih tenang kerana tidak perlu memikirkan tentang orang lain dan boleh fokus untuk kembali ke bidang lakonan.

Untuk pengetahuan, selepas perpisahan mereka penghujung tahun lalu masing-masing tidak lagi berhubung.

Luna Maya Minta Izin Zed Zaidi, Berlakon Di Malaysia!

Monday, 25 March 2013

Presiden Persatuan Seniman, Zed Zaidi akui terkejut apabila menerima panggilan daripada pelakon popular Indonesia, Luna Maya yang bertanyakan mengenai prosedur untuk menjalani penggambaran di negara ini. .

Zed Zaidi berkata panggilan itu diterimanya sebaik sahaja selepas tercetusnya kontroversi melibatkan pelakon Indonesia, Julia Perez yang menjalani penggambaran di Malaysia secara tidak sah pada akhir tahun lalu.

"Saya didatangi satu panggilan daripada nombor yang agak pelik dan banyak serta tidak dikenali ketika itu, dan dengan tidak berfikir panjang, saya terus mengangkat panggilan tersebut.
"Panggilan itu datangnya daripada seorang wanita yang bercakap dalam slanga Indonesia. Dia memperkenalkan dirinya sebagai Luna Maya. Terkejut juga saya bila dia menelefon saya secara tiba-tiba.
"Rupa-rupanya, dia (Luna Maya) memberitahu, dia akan berlakon di Malaysia dengan sebuah produksi disini. Tapi, tidak pula dia beritahu bila dan dengan produksi mana dia akan berlakon.
"Dia bertanyakan bagaimana prosedur yang sepatutnya hendak dilakukan sebelum ke sini. Kemudian saya pun terangkan kepadanya prosedur yang betul untuk berlakon atau bekerja disini. Saya juga nasihatkan dia supaya berdaftar sebagai artis Seniman," katanya kepada murai.com.my ketika dihubungi.
Zed Zaidi memberitahu, Luna Maya membuat panggilan itu selepas bimbang kedatangannya nanti akan menjadi isu atau kes seperti apa yang berlaku terhadap Julia Perez.

"Luna ada beritahu, dia tidak mahu kemasukannya ke Malaysia nanti akan menjadi isu yang berbangkit seperti rakannya Julia Perez. Dia juga berharap prosesnya untuk masuk berlakon di sini kelak akan jadi mudah," jelasnya lagi.
Zed Zaidi turut menjelaskan kemasukan artis dan pekerja seni dari luar perlu mematuhi garis panduan yang termaktub dalam Agensi Pusat Pemohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (Puspal) sebelum menjalani aktiviti atau penggambaran di negara ini.

Luna Maya bakal berlakon di malaysia
Luna Maya bakal berlakon di Malaysia?

Kenny Babyface Puji Kelunakan Suara Dato` Siti

Perangkul Anugerah Grammy, Kenny 'Babyface' Edmonds memuji kelunakan suara milik penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza di hadapan tetamu kehormat yang menghadiri malam gala Sapurakencana Petroleum Malaysia Grand Prix Charity Gala 2013 di Hotel Majestic, di sini malam semalam.

Pujian ikhlas itu diberikan Kenny Babyface sebaik sahaja selesai mendendangkan lagu duet pertamanya bersama Datuk Siti berjudul When I Fall In Love, sebelum meneruskan kolaborasi mereka dengan lagu Fire bagi menyemarakan lagi majlis.

Bercakap kepada portal murai.com.my ketika dihubungi sebentar tadi, Datuk Siti berkata peluang berduet bersama penyanyi dan komposer terkenal itu merupakan pengalaman yang cukup istimewa serta sangat dihargai.

"Sukar untuk saya ungkapkan perasaan saya selepas berpeluang berduet dengan Kenny 'Babyface'. Pastinya sangat gembira kerana beliau merupakan composer, penyanyi dan pemuzik yang sangat disegani.
"Lebih-lebih lagi ketika di zaman sekolah dulu saya sering mendengar lagu-lagu merdu Babyface dan sekarang saya berpeluang beradu suara dengannya," katanya yang sebelum ini pernah berduet dengan Gareth Gates, Lee-Hom Wang dan Sean Kingston.
Majlis gala amal yang dianjurkan sempena kehadiran sukan Formula One di ibu negara itu, telah berjaya mengutip dana sebanyak RM200,000 bagi membantu Institut Jantung Negara.

Kenny Babyface
Kenny Babyface

Selain Kenny 'Babyface', Datuk Siti, pelakon popular Hollywood, Teri Hatcher , Josh Hartnett, penyanyi jazz queen Datuk Sheila Majid, Marion Caunter, Joe Flizzow dan pelumba Mercedes GP, Lewis Hamilton serta Nico Rosberg.

Datuk Siti menambah, sebagai artis tempatan dia meletakan dirinya jauh jika mahu dibandingkan dengan penyanyi lagenda itu, apatah lagi namanya hanya dikenali dipersada seni hiburan nusantara sahaja.

Tampil tersendiri dengan gaun hitam litup rekaan Rizman Ruzaini, penyanyi Aku Cinta Padamu itu memuji sikap merendah diri dan bersederhana penyanyi antarabangsa berkenaan sepanjang dapat bersamanya.

"Memang masa kami bertemu tidak lama. Tetapi ketika sesi latihan dan sound check pada sebelah petang sebelum persembahan berlangsung, kami telah dipertemukan buat pertama kalinya.
"Bagi saya, dia seorang yang merendah diri. Sempat juga dia mengajar saya beberapa perkara dan kami berbincang bersama bagi memastikan persembahan kami pada malam berkenaan tampak sempurna," katanya Datuk Siti.
Agak terkilan kerana tidak dapat menyerahkan cakera padat lagu-lagunya kepada Kenny 'Babyface', Datuk Siti bagaimanapun agak berbesar hati apabila penyanyi berkenaan sudi memilihnya untuk berduet bersama.

Kata Datuk Siti, dia hanya diberitahu oleh pihak penganjur mengenai kolaborasi berkenaan iaitu hampir seminggu dua sebelum tarikh sebenar kerana menunggu keputusan daripada pihak Babyface sendiri.

"Sebelum kolabirasi ini dibuat, pihak penganjur telah mencadangkan beberapa nama termasuk nama saya kepada Babyface. Bagaimanapun mereka mahu mengambil sedikit masa untuk melihat latar belakang barisan penyanyi berkenaan.
"Alhamdulillah, yes. Nampaknya selepas menilai sendiri profil saya, Kenny 'Babyface' telah bersetuju untuk berduet bersama dengan saya," katanya dalam nada gembira.
Jelas Datuk Siti, dia memperuntukan masa selama lima hari untuk berlatih mendendangkan dua lagu berkenaan, meskipun telah berlakunya perubahan pada pemilihan lagu di saat-saat akhir daripada pihak Babyface sendiri.

Datuk Siti dan Kenny 'Babyface' sepatutnya menyanyikan lagu Everytime I Close My Eyes dan Fire bersama-sama, bagaimanapun telah ditukar kepada When I Fall In Love.

"Sesungguhnya saya tidak berhadapan dengan sebarang kesukaran walaupun ada perubahan di saat akhir. Kerana lagu When I Fall In Love merupakan lagu kegemaran saya dan dia mahu mendendangkan lagu Everytime I Close My Eyes secara solo untuk malam itu," katanya.

Gosip Artis - Rita Rudaini Ditempelak Gara-Gara Seorang Blogger?

Pelakon Rita Rudaini telah menegur tindakan seorang blogger hiburan yang disifatkannya telah menokok tambah cerita yang diambilnya dari portal hiburan Murai.com.my (Murai) sehingga menyebabkan Rita ditempelak oleh Aidil dan keluarganya.

Antara isi kandungan cerita asal ditulis Murai, Rita memberitahu bahawa dahulu Aidil memang tidak membenarkan dia berlakon dengan seorang aktor dari Singapura.

Oleh kerana tindakan blogger tersebut yang membuat andaian sendiri dengan meletakkan gambar Aaron Aziz di dalam entrinya itu, ternyata telah mengundang rasa tidak senang daripada pihak Aidil.

pelakon rita rudaini
Pelakon Rita Rudaini

Ketika dihubungi, Rita dengan nada tegas menyuarakan kekesalannya dengan apa yang berlaku walaupun pihak blogger tersebut telah memadam entri berkenaan yang disifatkan Rita sebagai tidak beretika.

"Kalau dia(blogger) tidak tahu atau jelas dengan situasi sebenar, tolonglah jangan memandai-mandai menambah cerita kerana akibatnya saya juga yang kena telan.
"Adakah dia tahu yang saya telah dilemparkan dengan macam-macam tuduhan selepas keluarnya cerita tersebut?
"Sekalipun ia telah dipadam atau dibuang, saya tetap mendapat tempelaknya walaupun saya tidak pernah menyebut siapa aktor itu.
"Saya sendiri pun mendapat tahu mengenai hal ini selepas saya dimarahi pihak 'sana' kerana dituduh suka mencetuskan kontroversi.
"Jangan jadikan isu sensitif dan perkara yang di luar pengetahuan sebagai cara untuk membuatkan orang membaca blog anda.
"Kalau gosip sekalipun pasti ada cara yang betul dan bukan menjual nama orang demi kepentingan sendiri.
"Selepas ditegur di Twitter pun, dia seperti mengganggap perkara itu tidak besar.
"Mungkin pada dia, tetapi saya terpaksa tanggung bila nama dan reputasi saya tercalar,"cerita Rita panjang lebar mengenai tindakan seorang blogger hiburan itu.

Dia yang agak bengang dengan perkara itu berharap perkara ini tidak akan berlaku lagi.

Di dalam Twitter juga, Rita memohon agar tidak lagi mengeruhkan keadaan yang sedia bermasalah.

Selain itu dia mahu pihak berkenaan menjelaskan bahawa itu semua adalah cerita andaian dan bukan daripada Rita sendiri.

Sanjay Dutt Dipenjara Lima Tahun

Friday, 22 March 2013

Pelakon terkenal Bollywood, Sanjay Dutt dijatuhkan hukuman penjara lima tahun selepas didapati bersalah kerana menyimpan senjata api milik kumpulan penjenayah yang terbabit dalam serangan bom di India pada tahun 1993.
"Dia akan menjalani hukuman penjara selama tiga tahun dan enam bulan lagi. Kami akan menunggu salinan penghakiman mahkamah dan kemudian memutuskan tindakan yang selanjutnya," ujar peguam Dutt, Satish Maneshinde.

Pada 2007, Dutt dibebaskan daripada terlibat dalam satu siri serangan bom. Bagaimanapun, dia didapati bersalah kerana memiliki sepucuk raifal AK-56 dan pistol.

pelakon sanjay dutt
pelakon Sanjay Dutt

Gosip Artis - Lisa Surihani kongsi gambar sewaktu kecil

Comel sangat OGA tengok gambar Lisa Surihani masa kecil memang saling tak tumpah Lisa Surihani persis ibunya, Siti Amira Ahmad. Dari kecil lagi Lisa nampak ‘mesra kamera’.  Ada sahaja keletahnya yang mencuit hati sesiapa yang melihat gambar Lisa sewaktu kecil.  Untunglah Yusry dapat Lisa ni dah lah comel pastu berpendidikan pula tu. Mesti anak Lisa yang akan datang ni muka macam ni kan? Memang comel la!

Terdapat beberapa keping lagi gambar yang dikongsikan untuk tatapan peminat khas dari akaun instagram Lisa Surihani sendiri. Jom kita layan dulu gambar Lisa ni:

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Lisa Surihani

Gosip Artis - Puteri Sarah Kini Berhijab Penuh

Jika sebelum ini OGA ada memasukkan entri tentang pelakon Puteri Sarah yang cuba membiasakan diri untuk bertudung penuh. Khabar terbaru yang singgah dalam blog sebuah hiburan memaklumkan bahawa Puteri Srah kini tampil dengan imej bertudung sepenuhnya. Alhamdulillah...Akhirnya Tuhan telah buka pintu hati Puteri Sarah untuk mengenakan tudung sepenuhnya. So, bila dah bertudung ni semua batas kena la jaga kan terutamanya yang bersangkut-paut dengan halal dan haram.

Sekarang ni OGA tengokkan artis kita yang dulu seksi tapi sekarang dah berubah ke arah kebaikan. Harap-harap lepas ni akan ramai lagi artis kita yang lain akan ikut jejak Puteri Sarah ni. Memang ayu sangat Puteri Sarah bertudung.

So, bagi nak dapat pengesahan, Puteri Sarah telah mengesahkan perkara tersebut dan melahirkan rasa syukurnya;

"Alhamdulillah, niat saya untuk berhijab penuh telah dimakbulkan. Jika sebelum ini saya hanya berselendang, tapi sejak tiga hari lalu saya telah mengenakan tudung sepenuhnya."
Sarah berkongsi saat mula dia mengenakan tudung penuh selepas dipilih menjadi model tudung jenama Najjah pada Selasa lepas.

Gambar Puteri Sarah bertudung
Gambar Puteri Sarah bertudung

Gosip Artis - Gaji Aidil Zafuan RM50,000, tapi nafkah anak tak bagi??

Pelakon Rita Rudaini mendakwa suaminya Aidil Zafuan Abd Razak, tidak memberikan nafkah mencukupi kepada dirinya dan dua anak lelaki mereka meskipun berpendapatan lebih RM50,000 sebulan.

Menerusi laporan Harian Metro hari ini, Rita yang kini popular menerusi drama Sehangat Asmara berkata dia tahu Aidil mampu memberikan nafkah kepadanya berdasarkan pendapatan Aidil yang lumayan. Rita memberikan keterangan itu dalam perbicaraan kes tuntutan nafkah bulanannya dan anak di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bistari, semalam.

"Aidil berpendapatan melebihi RM50,000 sebulan berdasarkan kontraknya sebagai pemain bola sepak Johor Darul Takzim. Dia mempunyai kereta Mercedes Benz CLS dan sebuah superbike dan ini menunjukkan kemewahan hidupnya," kata Rita pada kes perbicaraan itu.
Rita Rudaini dan Aidil Zafuan
Rita Rudaini dan Aidil Zafuan
Aktres itu menuntut RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan lampin pakai buang manakala untuk dirinya sendiri, dia menuntut RM7,400 sebulan termasuk perbelanjaan diri, bil dan rumah.

Rita turut menyatakan sejak meninggalkan rumah mereka di Kota Damansara, Januari tahun lalu, Aidil hanya sekali sekala mengirimkan wang namun tidak menentu. Kebiasaannya Aidil hanya akan mengirimkan wang apabila menghampiri waktu perbicaraan mahkamah antara mereka berdua.

Sementara itu, ketika ditemui mahkamah selepas perbicaraan, Aidil memberitahu media dia akan membuktikan di mahkamah mengenai nafkah anak.

Menurut Aidil, walaupun meninggalkan rumah, dia tetap menjalankan tanggungjawabnya kepada isteri dan anak-anak.

"Saya tidak pernah tidak memberikan nafkah kepada dia (Rita) dan anak-anak. Saya juga kesal dengan tindakan Rita kerana tidak membenarkan saya berjumpa dengan anak-anak sejak Ramadan tahun lalu," kata pemain pertahanan skuad kebangsaan itu.
Tambahnya lagi, Rita tidak memberi kerjasama untuk benarkan dia berjumpa anak-anak selepas mendapat tahu Rita membawa mereka menunaikan Umrah tanpa pengetahuannya. Rita juga dakwa Aidil jarang membalas SMS bertanyakan khabar olehnya.

Perbicaraan mereka bersambung 6 Mei depan.

Gosip Artis - Keputusan SPM Najwa Latif jadi bualan?

Tahniah OGA ucapkan kepada penyanyi berbakat besar, Najwa Latif yang telah mendapat 4A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan semalam.

Menerusi laporan Berita Harian, Najwa telah mewakilkan kakaknya, Iqhwatul Syafika untuk mengambil keputusan tersebut di sekolah. Menurut Najwa Latif:

“Saya tertekan sebab malam tadi (kelmarin) saya bermimpi tidak memperoleh sebarang A, sebab itu saya minta kakak ambilkan keputusan. Bagaimanapun saya tidak menyangka untuk dapat 4A kerana sebelum ini, saya mensasarkan keputusan 3A saja.
 “Alhamdulillah, saya sangat bersyukur dengan keputusan ini dan emak juga gembira melihat pencapaian saya,” katanya yang berhasrat menyambung pengajian sama ada di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) atau Swasta (IPTS).
penyanyi Najwa Latif
Penyanyi Najwa Latif
 Terbaru, melalui status di akaun Twitter miliknya, Najwa seakan-akan reda dengan komen dan kritikan daripada peminat yang mempertikaikan keputusan peperiksaannya. Biasa la tu, kalau dah artis semua benda orang nak tahu kan. Kalau yang baik pun orang nak kritik, yang buruk lagi la kan. so, better buat tak tahu jer la Najwa. Mulut orang ni bukannya boleh tutup janji kita dah buat yang terbaik. Namun, OGA rasakan keputusan yang diperolehi oleh Najwa Latif ni boleh dibanggakan memandangkan jadual aktiviti seni Najwa yang padat ketika itu. Dengan keputusan ini, semoga Najwa dapat meneruskan pengajian dalam bidang yang diminatinya.

Natasha Hudson Enggan Membazir Sambut Kelahiran Anak

Makin berseri jer OGA tengok muka pelakon Natasha Hudson ni. Biasalah kan kalau seri muka ibu hamil ni memang macam tu nak-nak Natasha sekarang ni dah bertudung so, seri muka tu lagi la naik. Tak gitu? So, alang-alang Natasha akan  bersalin tak lama lagi, mestilah kena buat persiapan untuk kelengkapan bayi. Namun, menurut pelakon Natasha Hudson belum membuat sebarang persiapan untuk menyambut kelahiran anaknya bersama suami, Carleed Khaza penghujung April ini.

Natasha atau nama sebenarnya Natasha Liana Hudson 31, berkata, dia tidak mahu membazir kerana berdasarkan pengalaman lalu banyak barangan bayi yang dibeli tidak dapat digunakan disebabkan keadaan bayi yang cepat membesar. Betul juga kata Natasha ni, sebab membazir ni kan adalah amalan syaitan. Menurut Natasha Hudson:

"Bukan tidak mahu buat persiapan tetapi menerusi pengalaman berlaku pembaziran terhadap barang-barang keperluan bayi yang saya beli.
"Jadi sebab itu saya tidak buat sebarang persiapan dan hanya menggunakan kembali barang-barang lama yang masih elok," katanya kepada mStar Online.
Dalam pada itu, Natasha berkata, dia sengaja tidak mahu mengetahui jantina anak yang sedang dikandungkannya kerana mahu ia menjadi kejutan kepada mereka suami isteri.

Natasha Hudson mengandung
Natasha Hudson mengandung
Kata Natasha, dia dan suami tidak kisah tentang jantina anak yang bakal dilahirkan kerana paling penting bayi itu berada dalam keadaan sihat.

"Doktor ingin memberitahu jantina anak tetapi kami memilih untuk tidak mengetahuinya kerana biarlah ia menjadi kejutan buat kami suami isteri nanti," jelasnya.
Sementara itu, Natasha berkata, dia dan Carleed telah pun memilih beberapa nama untuk bayi itu namun hanya akan menamakan anak mereka selepas tujuh hari kelahirannya.

Natasha dan Carleed atau nama sebenarnya Khalid Kamal, 33, berkahwin pada April tahun lalu di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Hasil perkahwinan terdahulu, Natasha mempunyai seorang anak perempuan, Nessa Helena yang kini berusia lima tahun.

Dalam perkembangan lain, Natasha yang bakal muncul dengan filem Langgar di samping Adi Putra, Namron dan Hans Isaac memberitahu dia akan kembali aktif dalam lakonan selepas habis tempoh berpantang.

Gosip Artis - Emelda masih menyembunyikan identiti anak angkatnya

Thursday, 21 March 2013

MASIH menyembunyikan identiti dan gambar anak angkatnya, Edra Rafael yang kini memasuki usia dua tahun, Emelda tetap dengan pendiriannya sampai sekarang.

Kata Emelda atau nama sebenarnya Emelda Rosmila Abdul Hamid, 33, kehidupannya sebagai seorang ibu, pelakon dan pelajar separuh masa kini dilimpahi keceriaan setiap hari.

"Saya minta maaf, buat masa sekarang saya belum bersedia untuk menceritakan atau mendedahkan anak angkat saya kerana takut perkara yang tidak diingini berlaku kepadanya kalau saya berbuat demikian.
"Harap semua pihak menghormati keputusan saya kali ini," ujar Emelda atau mesra disapa Mel yang ditemui ketika tayangan perdana filem Sembunyi: Amukan Azazil di Cathay Cineleisure e@Curve, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

pelakon emelda
Pelakon Emelda
Emelda menegaskan, dia bukan seperti artis lain yang perlu berkongsi semua cerita peribadi dan tidak merasakan adalah perlu untuk mendedahkan identiti anak angkatnya.

"Biarlah anak saya membesar dengan normal seperti kanak-kanak lain kerana dia juga berhak untuk hidup sedemikian," ujar Emelda yang mahu mengunci mulut daripada membicarakan soal anak.
Sebelum ini, Emelda dan suaminya, Adlin Aman Ramlie pernah membawa anak angkatnya yang ketika itu berusia lima bulan sekitar Ogos tahun 2011 ke majlis akikah cucu penerbit kontroversi, Raja Azmi Raja Sulaiman namun mereka enggan disiarkan gambar mereka bersama.

Dalam pada itu, katanya dia dan suami masih berusaha untuk memiliki zuriat sendiri dan tidak putus-putus berdoa.

"Saya tidak pernah putus asa, setiap hari kami mencuba dan berdoa supaya dikurniakan cahaya mata. Buat masa sekarang belum ada rezeki lagi dan kami menunggu rezeki dari Allah.

"Kami tidak merancang dan dalam masa sama kami turut menjalani rawatan di hospital atas nasihat doktor untuk memudahkan saya hamil.

"Tapi entah kenapa sampai sekarang belum dikurniakan cahaya mata, mungkin Tuhan mahu kami bermanja-manja dan bercinta terlebih dahulu," tambahnya. yang mengahwini Adlin pada 22 Mei 2009 di Ipoh, Perak.

Tuduhan Ini Mencalar Reputasi Baik Saya – Rita Rudaini

Susulan daripada kenyataan yang dikeluarkan oleh bapa kepada pemain bola sepak negeri Johor Darul Takzim, Aidil Zafuan semalam yang menyatakan dia kecewa kerana menantunya, Rita Rudaini gagal menghantar wakil dalam jawatankuasa pendamai bagi proses permohonan cerai pasangan itu di Mahkamah Syariah Seremban, Selasa lalu, hari ini Rita telah tampil untuk menjelaskan segala-galanya.

Menurut Rita, dia tidak tahu kenapa pihak Aidil tidak mengetahui bahawa kes perbicaraan mereka sudah ditunda ke tarikh lain dan bertegas pihaknya bakal menghantar wakil untuk kes pendamaian tersebut.

 Jangan hendak burukkan nama saya sebab selama ini saya tidak pernah tidak hadir mana-mana perbicaraan, tuduhan ini mencalar reputasi baik saya.
 Saya tidak tahu kenapa pihak Aidil tidak tahu perbicaraan ini telah ditangguhkan ke 3 April 2013 – ujar Rita melalui akhbar Kosmo hari ini.
Dalam laporan yang sama, Rita turut menyatakan yang dia tidak harus dipersalahkan dalam hal ini kerana peguamnya telah menghantar surat kepada peguam suaminya dan mahkamah terlebih awal memberitahu dia tidak dapat hadir kerana berada di luar daerah.

Rita Rudaini dan Aidil Zafuan
Rita Rudaini dan Aidil Zafuan

Najwa Latiff Dapat 4A Untuk SPM

Penyanyi remaja yang dikenali dengan lagu Cinta Muka Buku dan Kosong, Najwa Latiff telah memperoleh 4A daripada 10 mata pelajaran yang diambil dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lalu.

Menerusi laporan Utusan Online hari ini, Najwa atau nama sebenarnya, Imratul Najwa Abdul Latif yang merupakan pelajar aliran Sains Tulen Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) (P) Temenggong Ibrahim, Batu Pahat bagaimanapun tidak hadir untuk mengambil slip keputusan peperiksaannya.

Keputusan SPM Najwa diambil oleh kakaknya, Syafikah yang hadir seorang diri dengan membawa kad pengenalan adiknya sebagai bukti untuk mendapatkan keputusan tersebut.

Usaha sekumpulan wartawan media untuk menemubual kakak kepada penyanyi tersebut gagal apabila dia enggan melayan pihak media dan bergegas pulang sebaik menerima slip keputusan peperiksaan adiknya itu.

Najwa antara 192 pelajar sekolah tersebut yang mengambil peperiksaan SPM tahun lalu dan keputusannya diumumkan hari ini.

Penyanyi itu ketika menduduki SPM tahun lalu menyasarkan untuk mendapat 6A selepas berjaya memperoleh 5A dalam peperiksaan percubaan.

najwa latif
Penyanyi Najwa Latif

Rozita dan Rita Rudaini Punya Pendirian Berbeza - Zain Saidin

 Seandainya hubungan pelakon Zain Saidin dengan Rozita Che Wan berakhir ke jinjang pelamin pada penghujung 2013, pasangan ini dilihat mempunyai persamaan dengan pasangan Aidil Zafuan dan Rita Rudaini terutama sekali dari segi faktor usia.

Pun begitu, Zain Saidin yang dijumpai tatkala pelancaran Oh My English petang semalam memberitahu, kisah rumahtangga Rita yang mendapat perhatian peminat tempatan tidaklah dijadikan sebagai panduan bagi dirinya yang relah pun bersedia menjadi suami kepada Rozita.

"Saya tidaklah menjadikan kisah rumahtangga Aidil-Rita sebagai bahan rujukan untuk menyiapkan diri ke gerbang perkahwinan seratus-peratus. Saya tahu kisah mereka berdua pun menerusi laporan media tempatan.
"Dari apa yang berlaku, sudah tentu saya akan cuba belajar dari kesilapan. Malah, saya akan cuba mengelak dari kesilapan yang pernah berlaku itu dan ianya akan dijadikan sebagai satu pengajaran buat diri saya kelak.
"Lagipun, Rita dan Rozita adalah orang yang berlainan. Jadi, saya tidak boleh membuat sebarang persamaan. Bagi saya Rozita lagi mudah pendiriaannya. Namun, saya tidak tahu pula dengan Rita," katanya.

Bakal bergandingan dengan Rita rudaini dalam sebuah drama terbaru nanti, Zain tidak mahu menghakimi sikap Rita yang hanya bersandarkan laporan dari pihak media semata-mata.

"Saya tidak boleh sewenang-wenangnya menghukum dan menilai Rita sebegitu saja. Rita dan Rozita sudah semestinya mempunyai pendirian yang berbeza. Sebab itulah, saya tahu macam mana nak kawal kisah hidup saya dengan Rozita selepas sah bergelar suami isteri nanti," ujarnya.

Gosip Artis Terkini - Pelakon Ayu Raudah bakal lahir bayi lelaki

Pelakon Ayu Raudah mengesahkan bahawa dia bakal melahirkan bayi lelaki di Hospital Columbia Asia, Nusajaya, Johor dan mengikut perkiraan doktor, dia akan bersalin pada 29 Mac ini.

Ayu Raudah yang kini menetap di Johor Bahru bersama suaminya, Zaquan Adha berkata perasaannya kini berbaur takut dan teruja untuk melahirkan bayi pertama setelah kandungannya kini mencecah 9 bulan.

"Alhamdulilah, saya dan kandungan sihat dan sekarang hanya tunggu hari untuk saya melahirkan anak sahaja. Ketika doctor scan pun, bayi berada dalam keadaan sihat dan jantinanya nampak seperti bayi lelaki.
"Insya Allah saya akan melahirkan bayi lelaki saya ini secara normal di Hospital Columbia Asia di Johor kerana Zaquan akan menjalani latihan bola semua disini. Cuma, perasaaan saya ketika ini bercampur baur .
"Yelah, bila dah nak dekat saat melahirkan ini, rasa takut ada dan teruja pun ada, bila nak lihat bayi pertama saya keluar. Tapi saya berdoa agar semuanya akan berjalan dengan lancar dan selamat," katanya.
Pasangan ini berpindah dan menetap di Johor Bahru selepas Zaquan mengikat kontrak selama setahun dengan kelab bola Johor Darul Takzim pada akhir tahun lalu.

Ayu Raudah dan Zaquan Adha bakal timbang anak lelaki
Ayu Raudah dan Zaquan Adha bakal timbang anak lelaki
Meskipun sedang sarat hamil, Ayu Raudah memberitahu sejak menjadi suri rumah sepenuh masa selepas berpindah di Johor Bahru, dia kini semakin aktif melakukan aktiviti seharian seperti ke pasar dan memasak setiap hari.

"Saya rasa saya semakin aktif bergerak dan melakukan apa sahaja tanpa batasan sejak hamil ini. Sehingga sekarang ini pun, saya masih keluar membeli barang, tak kiralah ke pasar atau pusat membeli belah.
"Di rumah pun, saya tidak duduk diam melakukan kerja-kerja rumah seperti mengemas dan memasak kerana Zaquan akan pulang makan di rumah setiap hari.
"Lagipun, saya dinasihatkan oleh kakak-kakak saya yang lain yang sudah berpengalaman bersalin supaya sentiasa banyak bergerak walaupun sedang sarat hamil supaya mudah untuk melahirkan anak nanti," jelasnya lagi.
Bercakap mengenai persiapan daripada fizikal untuk menyambut cahaya mata pertama dalam rumahtangganya, Ayu memberitahu semuanya sudah disiapkan, malah Zaquan sendiri yang lebih berminat dalam membeli pakaian untuk bakal anaknya nanti.

"Semua barang-barang keperluan termasuk bajunya kami sudah siapkan. Malah kami bersama-sama menghias bilik tidurnya.

"Bahkan, saya lihat Zaquan pula yang paling bersemangat dalam memilih baju dan kasut anak kami nanti. Dia banyak memilih baju-baju bola. Malah kasut pun sudah banyak dibelinya walaupun terpaksa tunggu anak kami berusia setahun. Saya gembira melihat keterujaannya," ceritanya lagi.

Ayu Raudah juga memberitahu, dia masih belum mempunyai perancangan untuk kembali berlakon dan bakal memikirkannya selepas selesai berpantang nanti.

Gosip Artis - Hubungan Siti dan Datuk K semakin romantik

Nampaknya hubungan penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin dan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa menjadi lebih romantik selepas suaminya itu ditimpa kemalangan motosikal di Queenstown, New Zealand pada 13 Disember tahun lalu.

Siti, 34, berkata, keadaan itu berlaku sejak dia menjaga dan menumpukan sepenuh perhatian kepada suaminya yang lebih dikenali sebagai Datuk K itu.

"Sejak suami cedera akibat kemalangan, saya cuti beberapa bulan semata-mata untuk menjaga suami. Saya tak menyangka, kemalangan yang berlaku itu memberi hikmah besar buat saya.
"Bukan nak kata sebelum ini saya dan suami tak romantik. Dia memang seorang yang romantik dan penyayang sejak dulu lagi.
"Tetapi apabila kami lebih kerap meluangkan masa bersama, suasana romantik dan rasa sayang itu menjadi berlipat kali ganda. Berbanding dahulu, kami masing-masing sibuk dengan kerja," katanya.
datuk siti nurhaliza
Datuk Siti Nurhaliza
Tambah Siti, menjaga suaminya yang sedang sakit merupakan pengalaman yang sangat berharga dalam mengukuhkan lagi ikatan dalam sesebuah rumah tangga.

Malah beliau juga bersyukur apabila melihat perubahan suaminya yang semakin sihat dan memerlukan beberapa rawatan fisioterapi agar pulih sepenuhnya.

"Alhamdulillah, kejadian yang telah berlaku merupakan cabaran dan dugaan hidup. Saya sangat bersyukur kerana Allah tidak mengambil terus nyawa suami saya.
"Biasalah menjaga orang sakit ini macam-macam dugaannya. Bagi yang pernah berada dalam situasi seperti saya, mereka mesti akan faham.
"Memandangkan tangan suami cedera, banyak pergerakan yang tidak boleh dilakukannya dan hal itu membuatkan dia tak senang duduk.
"Kalau tidak... ada sahaja benda yang hendak dibuatnya. Kadang-kadang perabot dalam rumah yang dirasakan tidak kena dengan cita rasanya pun hendak diubah sendiri," seloroh penyanyi jelita ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : About Me |
Copyright © 2013. GOSIP ARTIS, GAMBAR ARTIS, VIDEO ARTIS DAN HIBURAN. - All Rights Reserved
Template Created by Careeron9 Published by ejawatan
Proudly powered by Blogger
-->